Upprensning

 
 


Jag har lite smått börjat ta tag i mina hundrafemtioelva pågående projekt som ligger och dammar lite här och var. De virkade sakerna blev utsatta för ett krafttag för några veckor sen.
 
Resultatet var inget mindre än amigurumis x3. Alla från djurriket. Det rensade dock inte kategorin virkade projekt, men väl underkategorin mjukdjur.
 Mönstret till katten har jag virkat efter förut, och det är © Nakoyama.
Nallen kommer från ett gammalt nummer av Crochet Today och har stilig sylvester.
Ja, denna monstertruck-gris döpte jag till "Truckis" eftersom han hade så klumpiga fötter.
Jag följde Stoff och Stils virkmönster till punkt och pricka men han ser ju för sorglig ut.
 
 
 
 
 

Glasburks pyssel

Gjorde för ett tag sen om en vanlig glasburk till sytillbehörsförvaring.
 Jag började med att linda div. washitape runt burken.Sedan limma fast en tugryndel med lite stoppning innanför, på locket.Och en liten kanzashiknopp.Ett band runt och nåldynelocket är klart.Fyll på med tillbehör och gå-bort-presenten eller bra-och-ha-förvaringen är klar.
 
 
 
 

Fixardag

Idag lyxade vi till med en lång sovmorgon innan det flaxades hit och dit över södra stan. På brädgård, klädaffär, inredningsbutik och blablabla. Väl hemma blev klockan 20.30 men det hindrade inte mig att riva ut mina pysselhyllor och stuva om lite. Mitt i alla lådtömningar fick jag för mig att omorganisera mina garner.
Jag tänkte färgsortera dem och i min inbillning fick jag för mig att jag skulle ha en praktfull regnbåge av garner när jag var klar. Jag hann till röd. Sen tog hyllan slut. Som tur är har jag en garnkänguru som har magen full med resten. PLUS en korg med osorterade restgarner. MINUS de garn som ligger i olika "pågåendehögar". Tyvärr finns det inte fler hyllor att tillgå heller. Som synes är den under proppad med annat.

Men städningen resulterade i lite mer plats på hyllorna ovanför skrivbordet, så att lådorna som står i bokhyllan kan hoppa dit. Så nästa projekt är att ämnessortera pysselböckerna i den nu, ny-rymliga bokhyllan. Kanske jag hinner greja lite med det innan det är dags att sova. Hm...

Dop-present

Var på dopet av lilla I idag, så nu kan jag äntligen lägga upp presenten!
Det blev en liten kofta i lila ull som jag knåpade med ett bra tag. Mitt första lilla klädesplagg jag någonsin virkat, så lite stolt är man allt. Mamma J blev också glad. I var dessutom världens snällaste bebis i kyrkan så det blir nog folk av henne med.


Hejdå-kort

Så var det dags igen. Ett tråkigt hejdå. Varför kan folk inte bara stanna på sitt jobb? Hur som helst så blev det tre kort.


Waterfall kort


Här måste jag tyvärr klaga på blogg.se. Det här var den tyngsta animerade bilden jag fick publicera för att animeringen skulle fungera. Extremt tråkigt! Jag ville ju ha större och med vidare färgomfång, men se, näää....Lycka till-kort.


Veckan innan såg det ut så här när C slutade:

Glömde dock ta bilder på när kortet är uppvikt. Dumma mig. Det är som en lucka som fälls upp och så står det "Lycka till" och "Vi kommer sakna dig" stämplat i turkost med lite blommor.Bokköp och W.I.P.

Jag har lyckats köpa en ny bok. Idag slog jag till på Theo Sundhs Virkat för män. Stundtals humoristisk och ganska retroinspirerad bok med accessoarer till män. Boken är indelad i olika stilar. T.ex. "dandy", "hillbilly" o.s.v. Många fina fotografier av författaren själv. Väldigt fin och väldesignad bok och uppfriskande med en man som släpper virkbok på svenska. Missa inte Theos blogg heller, finnes här.

Nu till W.I.P. #41324687, typ... Varför kan jag inte göra klart en grej innan jag börjar en annan? Det är detta som gör att jag har lägenheten full av pysselgrejer och aldrig någonting att blogga! Hur som helst hitta jag ett mönster här som jag var tvungen att testa lite. Som vanligt tog jag i lite extra med maskorna så vi får se vad som händer.

Ska jag räkna upp mina W.I.P. (av de jag kan komma ihåg) så har jag:

Korsstygnsbroderi: 4st, varav 3 ganska stora
Virkningar: 4 vad jag vet...
Stickningar: 2.
Sömnad: 1.
Övriga projekt: ca 4. Kanske.

Summa : mellan 12-14 pågående projekt. Japp. Trevligt. Samt en ökande "det här vill jag börja med"-lista. Dags att dra ner på spontana infall och hålla kursen.RSS 2.0