Svensexaslips

En av sambons vänner gifte sig nyligen och han ordnade en lite inproviserad svensexa. Jag tyckte dock att det skulle synas vem som skulle gifta sig så jag gjorde lite snabbt en snygg slips. Hade några  jägermeister-sjalar liggandes. Klippte ut bokstäver i filt på fri hand och limmade på. Detn blev klar och populär. 45 minuter tog det om jag inte minns fel.

 

Den tjusiga slipsen. Ca 20cm på bredaste stället.

Mer makramé

Panduro hade ett gratisblad om hur man gör makraméarmband med pärlor. Klart jag var tvungen att prova! Det visade sig vara både lätt och kul!

Material från Panduro

 

 

Färdigt armband
Tändaren använde jag till att bränna nylon-
tråden så den inte skulle fransa upp sig.
 


Julshopping

För två veckor sen var jag på min sista julklappsrunda inne i stan. Jag lyckades hitta lite julklappar till mig själv också:

Härligt kitshig dekor med tomtar från Krabat på Kungsgatan.
Lilla bambi fick följa med hem från American Classics i Gallerian.

Förkläde

Jag gillar de små söta förklädena med 50-talsstuk. Lyckligtvis hade jag ett passande tyg som legat på lager några år. Jag hittade även ett prickigt tyg som matchade bland mina stuvbitar.

 

Det var verkligen mer jobb än jag trodde! De ser så enkla ut att sy på nätet. Men jag kan såklart inte nöja mig med att sy på band, utan måsta göra egna band av tyget. Så det matchar.

 

Jag började med framsidan av skärpet. Jag sydde och pressade överdelen så det nästan liknar en gördelform.

 

 

 

Sen rynkade jag "kjolen". Var fjärde centimeter vek jag in en centimeter. Annars kan man ju bara rynka lite som man vill, eller tråckla en söm och dra åt, men det är typiskt mig att göra det den lååånga vägen.
Jag sydde en raksöm över för att fixera.

 

 

 

 

Sen fållade jag in sidorna och fållade upp nederdelan på kjolen. Den nedre fållen gjorde jag ganska bred. Jag tycker det är fint. Övervägde först att sy band längst ner, men tyckte den var finare utan.

 

 

 

 

Efter ljoldelen var klar sydde jag knytband i samma tyg. Dedan pressade jag in kanterna på skärpet, nålade fast banden i ytter kanterna och nålade in kjolen  och sydde längs alla kanter.

 

 

 

 

Jag sydde en gång så det bara blev en söm på både fram och baksidan av förklädet.

 

 

 

 

Sen detta eviga pressande! Jag gjorde band av det prickiga tyget som jag klädde in två fickor med. Jag sydde bara fast banden på ovandelen av fickorna så det inte skulle bli fler sömmar när jag väl sydde fast fickorna.

 

 

 

 

Klart! Mycket nöjd med det söckersöta sultresultatet.

 

 

 

 

Söta fickor med rosetter.

 

 

 

 

En trevlig sak är att det enkelt kan kompletteras med mina nya favorittofflor från H&M!

 

 

 


 

 

 

 

 

 


Kalasklar!

I min strävan att skapa annorulnda och glädjehöjade diadem har jag nu kommit till ett nytt tema: födelsedag!

Du behöver:
Wellpapp
Hobbyfilt
Statinband
Tejp
Universallim

Verktyg:
Sax
Limpistol
Penna

1. Klipp ut fyra lika stora kvadrater i wellpapp, och två något mindre.2. Tejpa ihop de fyra större till en ram och tejpa fast de två mindre som lock och botten.3. Klipp ut sex fyrkater i filt som du limmar på pappkuben.4. Innan bottenplattan sätts fast, limma ett "paketsnöre" av bandet runt filtkuben.5. Limma fast med pistolen på diademet.Klar!

Lycka till!


Julkrans

I år tänkte jag göra en egen julkrans. Hur svårt kan det vara, liksom? Så jag skannade nätet för inspiration. Jag upptäkte en väldigt fin vintagekrans. Färgerna var i silver, aprikos och rosa. Julpyntet inhandlat på Clas Olsson och NK, huset har jag gjort själv.

 

Stommen gjorde jag så att jag lindade såltråd runt en glitterslinga och sen lindade jag en annan runt om. Allt är limmat med limpistol.

 

Såhär blev det:

 

 

 

 


RSS 2.0