Semesterpyssel

Såhär på semestern tänkte jag i största möjliga mån göra klart alla ofärdiga projekt, och avsluta allt så jag efter semestern kan börja på något helt nytt. Jag var bara tvungen att testa lite grejer först...
 
Mitt i allt korsstygnsbroderande kommer jag på den ena bra idén efter den andra. Jag var tvungen att rota lite bland tygerna. Hittade lite tyg jag glömt och var tvungen att prova en idé med det också.
 
This weekend I just had to get some crafts out of my system. So I took a break from all the must-complete-projects and created some of the ideas that were occupying my thoughts. The hippo purse just sort of happened when I went through my fabrics, but the crocheted llama and the flower purse turned out all right. All from self-made patterns.
 
Mellispyssel 1:
 
 
Det blev ett fodral/plånka att ha nåt i. Kvitton? Broderigarn? Nagelfil? Hittade detta foldhästbelamrade jerseytyg och ville bara kolla om man kunde göra något vettigt med det med lite hjälp av vliseline. Det gick. Fast bårderna av snedband lämnar övrigt att önska. Men ganska charmig ändå med sina gapande flodisar.
 
 
 
 
Mellispyssel 2:
 
I denna bloggs begynelse sydde jag en kuvertväska. Den blev inte allför bra då jag bara sydde den med tyg och inget mellanlägg eller någonting. Jag kan lite mer om väskor (men inte mycket) nu så jag testade igen. Denna gång med både vliseline och mellanlägg så resultatet blev helt godtagbart.
 

Tygen är båda från Tilda/Panduro.
Rosetten är gjord av en textilapplikation från Tilda/Panduro
som jag, på baksidan, limmat fast band under.

Magnetlåset pillade jag av en gammal trasig väska en gång i tiden.Bandet på fickan inuti följde med juli-numret av Mollie Makes.
Mellispyssel 3:

Vi var på Parken Zoo i Eskilstuna på vår bröllopsdag, och de hade så söta lamor där. Jag funderade på att jag inte sett något bra virkmönster på lamor, så jag provade göra ett själv. Här är resultatet, efter eget mönster:


Laman är virkad av bommulsgarn (mörkbrun) och effektgarn (Red Heart Las Vegas).
Men polyestergarnet Las Vegas var ingen virkdröm, direkt.


Sötlama!
 
 
Äkta varan på Parken Zoo.
 
 

Så! Nu kan jag återgå till att tömma vrårna på hyllvärmarpyssel. Jag var tydligen bara tvungen att få ur mig lite idéer först...
 

Halsdukskrage

Ytterligare en vråvärmare är klar. I ett gammalt modemagasin, CHIC tror jag, hittade jag en ganska mysig sjal/halsduk. Tyckte själv att den nog inte var så svår att göra. Ribbstickning med stora stickor, liksom. Visar sig att det tar också sin tid. Rastlös själ som jag är, lade jag den åt sidan och började på något nytt. Den har legat i samma korg i mer än ett halvår. NU är det klar. Jag gjorde helt enkelt en krage istället.
 
This knit has been laying around for a while. It was supposed to be a long scarf (picture below), but it ended up being a cosy collar instead. I just lost interest in knitting in what seemed like forever.
 
 
I tidningen: grön mysfaktor.
 
 
 

I verkligheten: långtråkig att sticka.

Men! Det blev en mysig krage istället!
 
 

Fjärlisbroderiet äntligen klart!

I min lilla miniserie: göra-klart-det-som-ligger-och-W.I.P:ar-hemma har jag kommit till korsstygnsbroderierna. VARFÖR jag startar tre ganska stora broderier på en och samma gång, vet jag inte. Varför inte bara göra nåt litet? Nej, nej. "Den här blir perfekt till... Och den här ska jag ha..." Bla bla bla. Eller hur? Det slutar bara med att jag lägger dem någonstans och försöker glömma bort dem eftersom det tar så lång tid och jag egentligen inte gillar att göra samma sak för länge. Jag är dessutom expert på att börja med nåt som jag inte ens vet vad jag ska ha det till bara för att: "Nej, men den var ju så fin!"
 
Nog tjatat, jag fick tummen ur och gjorde klart ett av de tre projekten genom att helt enkelt skala ner det lite. Det var en hög med fjärilar som skulle ha blivit tolv stycken men fick bli åtta.
 
This week I finally compleated one of my cross stitching projects. Two more, rather big projects, are still wating to be finished, but I have decided to call this a victory!
 
 
Äntligen!
 
 
 
 

Broderiet är inramat med stort sick-sackband i rosa från Stoff och Stil.

Även tyget på baksidan är från en gammal kollektion av Stoff och Stil.
Mönstret på fjärilarna kommer från Cross Stitcher nummer 236.
 
 
 
 
 

Presentinslagning 
 
Gissa vad som är i paketet? Lilla A fick i 2års-present en liten handväska. Både utanpå och inuti paketet.


 
 

RSS 2.0