Julklappsverkstad

Nu håller jag på med den årliga julklappstillverkningen. Därför kan det bli lite segt här på bloggen, men håll ut! Efter jul bombarderas den igen när det är dags att visa upp allt jag gett bort.

Under tiden kommer jag klämma in lite opublicerat pyssel från tidigare i år samt lite smågrejs som jag lyckas klämma in här och där. Men lite glesare, dock...
Såhär ståtlig var vår julgran förra året.


Virkade prylar

Jag har snöat in på virkning igen och i helgen blev jag klar med lite grejer. En sak är en liten leksaks-teservis och en annan är ett litet etui till vad som helst i form av en gris från Mia Bengtssons Virka Glada Amigurumis.

Krossäker servis. Virkad i akrylgarn.
Mönster kommer från amerikanska virkmagasinet "Chrochet Today".

Säkerhetsögonen bråkade, så han blev lite skelögd...Så lyckades jag sätta blixtlåset i ryggen, mycker snyggare om det suttit på magen, som i beskrivningen.
Virkad drake

En av WIP:sen äntligen klar! En drake/dinosaurie ur Mia Bengtssons bok Virka roliga amigurumis.

 

Tår och fingrar var riktigt luriga, men tullslut så. Hälen ska vi nästan inte nämna heller. Man får liksom virka lite utanför beskrivningen för att snickra ihop allt i slutet.

 Döpt till Plexus och blir inte bortadopterad. Än i alla fall.

Snoddhalsduk

Nu är ett projekt klart i alla fall. Jag har stickat en halsduk åt en vän. Den är slätstickad och ganska bred och ihopstickad i ändarna.


Mångsidig halsduk


Slätstickning ska krulla sig hela tiden. Sluta!


W.I.P. i överflöd

Det kliar i kroppen just nu. Kanske är det en kreativ höst på gång? Jag har i alla fall nästan rekord i W.I.P.s igång just nu.

Jag håller bl.a. på att fixa en pysselrum i miniatyr.

 

 

 

Skriver egna mönster till handledsvärmare och vantar.

 

 

 

Längtar efter efterlängtade projekt som inte är startade ännu...

 
Virkfeber

Jag har snöat in på virkning igen och råkade köpa en ny bok.Nämligen Garn, garn, garn av Susanna Zacke och Sania Hedengren. I boken finns det både att virka och sticka. Ganska enkla projekt och idéer, inget superavancerat, vilket kan vara ganska skönt. Fotografierna av Magnus Selander är ljusa och färgglada. I slutet av boken finns det lite snabbskola på både virkning och stickning.
Det är lite basic och lättsmält, men kanske är det det som är meningen. Alla ska kunna fixa det utan att kunna alla krusiduller.Jag gav mig på en enkel mormorsruta.


Enkla steg-för-steg förklaringar i boken.
Min mormorsruta blir en liten minimatta.
Äntligen!

En ny pysselbutik i Stockohlm! Det är Slöjd-Detaljer som äntligen ska öppna en fysisk butik! Det upptäckte jag när jag fick hem julkatalogen i dagarna. Jag säger bara: Gissa var jag kommer vara i slutet på november!
RSS 2.0