Snabbgaddning

Jag är inget fan av nålar samt att jag gillar variation. Dessa två orsaker bidrar till varför jag (fortfarande) är så barsnligt förtjust i tillfälliga tatueringar. Ända sen de följde med Kalle Anka 1994, då jag råkade vara prenumerant, har jag burit dem med stolthet! Igår blev det en dödskalle.
15kr på Saker och Ting

Kortdebut

Jag har gjort mitt första kort! Fast rent tekniskt sett är det ju en brölloppspresent. Sambons kusin gifte sig och de funderade att dra på brölloppsresa...gissa var? Så de fick några pund på vägen.
1. Jag började med att välja ett naturfärgat lite hårdare papper till själva kortet. Jag ville ju ha det dubbelvikt, så för att inte fibrerna i pappret skulle förstöra ryggen drog jag med trubbigt föremål längs viklinjen. Sen gick det finfint att vika.
2. Eftersom kärlekens tecken ändå är hjärtat ville jag smycka med några fina sådana. Men eftersom jag är en person som har extremt svårt att rita två exakt likadana sidor på fri hand fick jag använda passaren. Två likadana cirkar bredvid varandra.
3.
Dra sen ett rakt streck mellan cirklarna, bestäm vart du vill att spetsen ska vara och använd sen linjal för att göra kanterna.
4. På kortet limmade jag fast ett möstrat papper. Sedan klippte jag till band (galg-snören från en H&M tröja, spara allt!) och limmade fast ändarna mellan kortet och det mönstrade pappret. Finfina paketsnören! Eftersom vår present var en aningens platt ville jag ändå inte det skulle se ut som ett vanligt kort, utan lite som en present.
5. Med en Glaze-penna (ser ut som lätt utstående lack när det torkat) pyntade jag korten med bröllopsparets emblem, som jag själv skissat fram, och ritade en bullig blank och fin ram runt om. Brölloppsdatumet på det andra hjärtat. Dessa limmade jag fast på kortets framsida.
6.
Till kortets insida skissade jag en kilt från bilder på internet och klippte ut i mönstrade pappret. Jag fyllde i konturerna med Glazepennan och ritade även en liten kiltväska och klippte ut. Jag gjorde ett större hjärta i samma rutiga papper och ritade emblem och gjorde bull-ram.

7. Det stora hjärtat, som skulle komma att innehålla själva essensen i presenten, nämligen sedlarna, limmades bara i nederkant. Annars blir det ju som problem när stålarna ska ner. Jag limmade även fast den dekorativa kilten. Sen skrev jag en liten hälsning, även det med Glazepennan och så var det klart!

Sådan mor...

Bara att inse vart rötterna kommer ifrån. Denna kuddapplikation gjorde mor en regnig dag. Mig veterligen har hon inte prövat på detta tidigare. Ja, där har jag att brås på, alltså. :)
Loppisfynda

När det är sommar ska man gå på loppis, så är det bara. I sommar har jag dessutom varit norrut och ju längre från stan man kommer, ju roligare loppisfynd, verkar vara normen.
Hittills är årets skörd något blygsam men inte utan guldkorn. Favoriten är nog en röd och en grön drinkpinne i plast formad som en pinuppa i ett glas. Skörden innefattade fler drinkpinnar, mestadels palmer och flamingos, samt en handarbetesbok från 1977, glitterpennor, en serietidning med Star Wars från 1981 (att klippa i) och ett renoveringsobjekt i form av en plåtbricka. Totala summan blev 67kr.Dagens insikt

Förutom alla dumma och tråkiga webpyssel är det ju lätt att fastna för saker som hamnar på önskelistan. Tex en skrivare! Undrar hur många pysselsidor det står "download and print pattern here" egentligen. Så kan man styka fast saker på textil och grejer när man har bläckstråle. Ge mig:


En Canon PIXMA i26 fyller mina skriv-ut-pysselbehov prefekt.

Pysseltorka

Allt mitt pyssel ligger nerpackat i tre bruna flyttkartonger. Trist. Så tills nya pysselhörnan är uppriggad i nya lägenheten får jag nöja mig med att kolla in inspiration till kommande projekt... och pyssla på nätet! (Liten tröst, men dock...)

Till exempel en Manga-avatar från FaceYourManga.com:
En outtröttlig klassiker hittar du här.

Om man är lagd åt det hållet kan det här vara kul:

Funderar på att roa mig med det här när köket är igång igen:


Bild från bakerella.blogspot.com...och absolut en sån här också:


Klicka på bilden för beskrivning. Bilden från svenska.yle.fi


Tur att vi snart flyttat... jag är uttråkad.RSS 2.0