Bebisfluga

Min mans brorson är en liten plutt. 1,5 månads plutt till och med. Finns ganska få finkläder till såna små pluttar. Mor och far till pojken önskade sig en fluga, så jag sydde en. Här fint modellad av Puppyn:
Jag gjorde bandet ställbart. Jag menar, grabben växer ju.Augustiutmaning

I Svensk Scrapbookings månadsutmaning ingick bland annat att göra LO/kort från en skiss. Det blev kort från mig. Så här ser nattens alster ut:


Vintagevibbar.


 

 

Kolla in, rösta och tävla på Svensk Scrapbooking.M.A.J. ATC 22

Vecka 22 var det ordet "blomma" som gällde i Skrotbokens MAJ.
Jag tänker på mammas köksfönster där stora pelargoner alltid prunkar året om. I mitt lilla "fönster" finnes dock en quillad ros.
"Blomma"I detalj.M.A.J. ATC 28

Vecka 28 var det ordet "semester" som gällde i Skrotbokens MAJ.
För mig och maken brukar semester betyda sommar och resa. Ofta njuter vi av den nordeuropeiska sommaren i någon relativt närbelägen huvudstad."Semester"I detalj.M.A.J. ATC 27

Vecka 27 var det ordet "sand" som gällde i Skrotbokens MAJ.
Sand mellan tårna= sandstrand.
"Sand"I detalj.M.A.J. ATC 32

Vecka 32 var det ordet "resa" som gällde i Skrotbokens MAJ.
Jag har alltid gillat att flyga, även om jag blivit lite fegare med åren. Men bara synen av ett flygplan brukar framkalla ljumma Medelhavsvindar i ansiktet.
"Resa"I detalj.M.A.J. ATC 17

Vecka 17 var det ordet "tid" som gällde i Skrotbokens MAJ.
Ja, vad ska man säga. Ibland kunde den gå lite fortare och ibland går den alldeles för fort.
"Tid"I detalj.M.A.J. ATC 23

Vecka 23 var det ordet "scrapglädje" som gällde i Skrotbokens MAJ. Jag gillat att hitta på nya saker, men det blir inte alltid som jag tänkt i slutänden. Jag gillar alla olika papper och effekter att jag gärna försöker klämma in så mycket av allt som möjligt i ett alster. Resultatet blir inte alltid... helt vackert. Men det är kul!
"Scrapglädje"I detalj.M.A.J. ATC 16

Vecka 16 var det ordet "acceptera" som gällde i Skrotbokens MAJ. Det man i första hand måste acceptera är vem man själv är. Sen kan man förstå andra.
"Acceptera"
I detalj.M.A.J. ATC 29

Vecka 29 var det ordet "egentid" som gällde i Skrotbokens MAJ. När jag vill umgås med mig själv brukar jag pyssla. Framförallt när jag syr går tiden extra fort.
"Egentid"Virkade blomster

Föra veckan var jag lite sjuk och var hemma från jobbet. Man ska vila när man är sjuk. Så jag vilade i soffan... och virkade lite. Inga kvantiteter dock, men det blev lite blommor i alla fall:

Embossingpremiär

Jag slutade på mitt jobb för några dagar sen och fick prenetkort på Panduro av mina kära kollegor. Jag passade på att köpa en embossingvärmefön och tillbehör. Det blev några kort:
Julkort med embossade tallkottar.


Grattiskort med embossat stämpelmotiv.
(Ny stämpel som också fick följa med hem)Blogg Candy hos Scraplagret!

Så var det dags för en liten blog candy hos Scraplagret! Var med du också. Klicka på bilden!Virkalong del 7 och 8!

Sista delarna i Våga skapas virkalong gjorde jag samtidigt. Och det blev till slut ett tomtebo-barn. Hela mönstret hittar du här! Såhär blev det tillslut:


Måndagskort

Gårdagens inspiration infann sig med omedelbar närvaro bara jag slängde ett öga på pysselhörnan. Kanske hade det att göra med inköpen av två kort- och papperspysseltidningar. (Troligtvis.) Gårdagens alster:Partykort

Kort med "fold out flowers"
"Hej!"-tagDiv julkort med inspiration av de nya julstämplarna.
M.A.J. ATC 18

Jag började göra ett nytt ATC till Skrotbokens MAJ. Det liksom växte fram. Jag började med "ledighet", svängde förbi "vila" och landade tillslut i en "dröm".

 

"Dröm"I detalj.Jag tog lite hjälp av stämpelkällan med inspirationen, som tröt rejält ikväll. Jag lämnade lagom med luft i mitten för egna drömmar.Semestershopping 2.0

På en liten spontan-roadtrip i somras åkte vi förbi Ulricehamn. Där hade de en pysselbutik. Jo, faktiskt lyckades jag hitta en!Smultron ur REA-korgen. Totalt 25:-
Råkade hitta ett kit att göra ler-Tigger med för en ynka tjuga på leksaksaffären också.


Cupcake-toppers

För ett tag sen blev det lite toppers till, tillexempel födelsedagspaket!

 

Gissa temat!


Virkalong del 6

Del 6 av Våga Skapas virkalong var håret. Ett av de snabbaste momenten då det bara var att sy på, ingen virkning.
I do like a redhead, så det fick det bli. Men snedlugg.


Håret syddes bara på fram, då det kommer en mössa senare, tydligen, så hon får vara lite skallig så länge.


Zombieinvasion!

Jag var ute på en behövlig promenad på lunchen i tisdags. Jag hamnade som oftast på en bokhandel och som vanligt i hobbyhyllan. Jag råkade köpa en bok. Fast jag egentligen köper alla på nätet, men den här var speciell. Jag var tvungen att ha den utan att vänta 2-3 arbetsdagar.


Köp den här!

En liten mysig bok om hur man gör små minizombies att förgylla vardagen med. Mitt lunchsällskap önskade sig den gröna zombiekaninen på omslaget. Tja...

Tisdagskväll:

Han, numera "Bosse", poppar skräckfyllt upp ut filtmunkarna!

Bosse bor numera med sin nya mamma på en datorskärm på Dones bildavdelning. Där sitter han och gnisslar tänder åt alla som kommer för nära hans kära matmor.


Ja, men som ni förstår är det en aningens beroendeframkallande att göra zombie-filtisar. Jag övertygade min man att han var tvungen att ha en i sin firmabil. Ehum.

Onsdag kväll:

En zombievampyr som lystrar till tilltalet "Drunkula" är född!

Dock har han inte fått komma till sitt hem ännu. Min kära make påstår att han inte kommit på något bra sätt att sätta fast han i bilen ännu. Jag misstänker starkt att han är lite skrajsen för att ha en äkta zombie i bilen. MUHAHAHAHA! *host, host* Eller nåt...


Virkalong del 4 och 5

I dagarna har jag avslutat del fyra och fem av Våga Skapas virkalong. Del fyra var fötterna och del fem händer och armar. Så här ser min amigurumi ut nu:Efter del fyra:

Efter del fem:
Nedräkning

Efter våren och försommarens tveksamt sinande pysslshopping kände jag att det var dags att göra något. Jag surfade runt lite och hittade en sida där man kunde anpassa ett eget utseende på en nedräkningsbanner. Tyvärr föll inte valmöjligheterna, på layouten, mig i smaken. Ja, det var lika bra att ta saken i egna händer. Göra en egen. Pyssla en egen.


Jag valde ut papper och bestämde längd och höjd i ett passande format.
Sen skar  jag två långa snitt längs papperbiten, de som skulle utgöra själva mätaren på nedräkningen.
Sen klippte jag ut en fyrkant i matchande papper, som skulle bli släde, eller själva nedräknaren, och mätte ut hur stort hålet behövde vara för att den skulle glida fritt på mätaren. Jag gjorde ett snitt i mitten för att kunna trä på släden på mätaren.Jag använde falsben till att böja papperet lite för att lättare kunna skjuta släden fram och tillbaka. På det sättet står den ut lite från det andra pappret, för bättre tag.

 

 

 

Tillbaks till mätaren: Längs den utskurna remsan mätte jag upp 100 (först tänkte jag 50, men jag var ärlig mot mig själv och insåg att hundra är mer rättvist) steg med hjälp av linjal. Sedan fyllde jag i med glitterpenna. 1, 50 och 100 smyckade jag lite extra. De fick bli turkosa stämplade knappar. I mitten av knapparna stämplade jag siffrorna.

 

 

 

Släden: Jag rundade hörnen med en kantstans, gick över med lite chalk på sidorna och stämplade pysselattiraljer, varpå en synål fick agera markör till mätaren.
Mätaren: Jag stämplade dekor på mätaren samt la till texten: "100 alster innan shopping" nere i hörnet med stämpel, klisterbokstäver och glitterpenna.

 

 

Dags för montering. Jag trädde in släden på skenan och fäste med en bit tejp på baksidan av släden. Sedan limmade jag en bit papp på baksidan av mätaren för stadga och för att släden ska kunna flyttas ostört. Jag rundade hörnen med en kantstans.

 

 

 

Jag chalkade kanterna på mätaren, markerade var tionde steck med siffror för bättre tydlighet och stämplade virvlar i överkant som extra dekor. Släden fick sig några halvpärlor och sen var det klart!

 

 

 

F.Y.I: Idag står mätaren på 30.
(Dock räknar jag inte min semestershopping i nedräkningen. Ehum.)Semesterfynd

Alltid när jag reser någonstans (läs Storbritannien) hittar jag så mycket otympliga saker att ta med hem. Eftersom vikten är så extremt begränsad på flyget (tack för det Ryanair) gäller det dock att prioritera. I juli var vi i Edinburgh, jag och maken. Vi var dock inte där så pass länge att jag hann besöka HobbyCraft, som låg en bit utanför stan. Tur var väl det, för av de 15kg väskan får väga, så vägde den nog precis det (efter ompackning på flygplatsen, hehe).
Lite sakar hann jag i alla fall hitta...


Scott Monument
Maffigt minnesmärke mitt i stan över kända skotska författaren
Sir William Scott som skrev bl.a. Ivanhoe och Lady of The Lake.
Edinburgh Castle, sett från en av stadens parker.
Utsikt över New Town från slottet.
Underbar stad med underbara människor, rekommenderas varmt!
Ja, se shoppingen. Korsstygnskit från slottet, knappar, stämpel och toffsar från Old Town,
tidningaroch papperspyssel fr. Accessorize, Paperchase och Paper Tiger samt
nåldyna och en (stor och otymplig med oemotståndlig) sylåda från Cath Kidston.Pysselsöndag

Regnet står som spön i backen, de flesta vännerna är på semester (hade jag tidig, eller?), det är söndag och inget planerat. Ahhh... Jag vädrar pysselsöndag!

W.I.P:s


m.m.


Virkalong del 3

Igår blev jag klar med del tre och är nu ikapp med Våga Skapas virkalong. Imorgon kommer nästa del, men hittils ser det ut såhär:
Nu har figuren fått kropp och ben! Glöm inte att kolla in bloggen Våga Skapa, och virka med!


Virkalong del 2I fredags virkade jag andra etappen av Våga Skapas virkalong. Så här ser det ut nu:Virkalong del 1

Nu är den igång! Jag har virkat första delen av virkalongen.


Klicka för att komma till del 1

Jag hade nästan allt material förutom det naturfärgade garnet till ansiktet.
Det blev en promenad till tygaffären i förmiddags.
Del 1: huvud med ögon.


RSS 2.0