Massproduktion pågår

Nej, jag har fortfarande inte slutat virka. Virkar nästan varje dag! Har nu utvecklat äkta förhårdnader på höger tumme + pekfinger.

 

 

Så här ser det ut numera när jag tagit över soffan med mina små projekt.

Såhär önskar sambon att det såg ut oftare.

Mitt första egna alster! Chokladpraliner.

Flicka från Mia Bengtssons bok. Döpt till Iris.

Flickorna blev så söta! Lite kär, faktiskt. Det här är Siri, Iris lillasyster.
(Man kan använda gardinfransar till så mycket.)

Och en liten ängel.


Inslag

Av någon anledning fyller mina närmsta vänner år på den här sidan sommaren. Det blir en himla massa paket! Gärna i januari, också. Här visar jag två januaripaket jag blev nöjd med, som hittat(r) nya hem denna månad.

 

Till Nattis!
Scrapbookar inte, men hittar andra saker att göra med papperspysslet. :)

Annika får en överraskning på fredag! :)
Det blev plastpärlor och tygrosetter på denna.

 

 

 


Julklapp #8

Min coola kusin fick också ett mjukdjur. Fast en sockapa. Eller Mr. Sockmonkey, som han heter. Japp, sydd av ett par strumpr. (Nej, inte begagnade!)

 

Mr. Sockmonkey i profil.

 

Wihoo! Nyfödd apa.

 

Vad gör han nudå?

 

Spela pang-pang? Hm... det kan ju till och med en apa göra!

 

Eller... titta på i alla fall.

 

Spela gitarr? Hm... det kan ju till och med en apa göra!

 

O.S.V...

Julklapp #7

Mitt lilla sockersöta kusinbarn blev naturligtvis bortskämt med många fina julklappar i julas. Egentligen skulle hon bara få hårbandet av mig, men efter att hon varit hemma hos mig och sett min fina flaskpudel hade hon inte ögon för något annat. Jag fick helt enkelt sticka en till och stoppa till ett mjukdjur.

Men jag hade lämnat tillbaka boken med instruktionen till bibblan redan, så efter lite letande hittade jag ett engelskt mönster på nätet, från 60-talet. Bara det att när det stod "big bottle" så menade de verkligen "big bottle". Ingen 75:a här, inte. Han blev onekligen extremt fet och döptes på julafton till Svino.
Ja, det är ju en pudel, men ser mer ut som en gris. En Pudelgris, helt enkelt. Kusinbarnets mormor trodde, passande, att det var en gammal bortskämd knähund från någon finare förort som blivit omplacerad, eftersom den äldre dam som hade haft hand om honom, övergödde stackarn!
Dessutom blev halsen väldigt smal, vilket resuterade i ytterst komiska huvudrörelser. Lea blev i alla fall glad och somnade med Svino på kvällen.

 

 


Julpysselbok

Jag lägger gärna tidningnar på hög, eftersom jag kanske har användning av något i dem senare.  Eftersom jag jobbar med tidningar blir det ganska många väldigt snabbt. För att sålla i kategorin jultidningar bestämde jag mig för att göra en klippbok. Jag lusläste igenom julmagasinen och klippte ut det jag ville spara och klistrade in i boken. 95% av tidningen kunde sen gå till återvinningen. (Jo, jag älskar att organisera.)

 

En vanlig skrivbok får lite uppiffning.

 

Ta-daa! Omslaget klart!

 

Klippa och klistra!

 

 

 

 


Julgirlanden i miljö

Såhär blev julgirlanden jag gjorde med tyghjärtan i sin rätta miljö.


 


Julklapp #6

Jag ska försöka beta av det här med julgrejjorna nu, så jag kan lägga upp lite mer säsongsneutralt pyssel igen.
Här är julklapp nummer 6. Den fick sambons lillebrors sambo. "Svägerskan". :) Hon är en aningens förtjust i The King, så jag gjorde en tavla. Helt klart den julklapp som tog längst tid i år.


Plastpärlor klistrade på canvasduk.X antal hundra pärlor i rader.
Julkort 2009

Förra årets julkort blev hemgjorda. Första gången faktiskt.


Min favorit med Wallice och Gromit!


Julgran av julbilder!


Julkula


Snö och bjällror

Ny älskling

Japp, jag älskar förvaring. Så när jag hittade denna fån House Doctor kunde jag inte låta bli!


Japaninspirerad i guld och blått utanpå...


...och rymlig och småsaksvänlig på insidan!
Amigurumis!

Japp, jag är såld. Det värker i höger handled, mitt vänstra lillfinger är stelt och det ömmar på höger tumme och pekfinger. Jag kan inte sluta virka! Här kommer fler små skapelser ur Mia Bengtsson bok:Min allra första amigurumi!
Den lilla musen är nu dock adopterad och bor i Göteborg.

Tre små vänner. Gris, mus och bäver.

En stor blå kanin! Gissa närdet blå garnet tog slut.

Lilla svansen!

Nej, den är inte giftig.

Ett så kallat W.I.P. (Work In Progress)

 

 


Men... bara en till!

Jag råkade visst sy en tårta till min lilla kusindotter som fyllde ett strax innan jul. (Många tårtor har det blivit, tydligen.)

Idé från Kreativa Kvinnor nummer 8/2009.

 

Den är sydd i tre separata kuddar med karborre som håller ihop dem. Blev extremt populär bland både vuxna och barn.

 

 

Sydd med fyra olika tyger: filt, vaxduk, frotté och bomull.

Rosen är tillsnurrad av brett sick-sackband och jordgubbarna är söta små knappar.
På tal om tårtor...

Jag har upptäckt virkning! Jag hade som nyårslöfte att börja virka (varför ska man alltid lova att sluta med ngt?). Och det var ju inte så svårt att hålla! Jag fick en amigurumibok av mor i julklapp och har sedan juldagen inte kunnat sluta virka! På tal om tårtor har jag gjort mer än bakat dem, jag har virkat dem också. En lila marsipantårta och en i choklad (såklart!).

 

Mönster är från boken Virka Amigurumi av Mia Bengtsson.
Hipp hurra!

När jag fyllde år så bakade jag min egen tårta! En chokladtårta såklart. Hittade den i en skum chokladbakbok jag hade hemma. Riktigt jobbig att göra, tog en halv dag, men det var gott! Även om färska jordgubbar hade varit att föredra, men jag fick nöja mig med frysta. Är man född i januari har man som inget val...

 

 

Titta vad fin den blev!

 

Två dagar senare: Mmm! Tårtrester!

 


Klart godkänd!

 


Julklapp #5

Kusinens sambo råkade en gång säga att hon var galen i ugglor. Så hon fick ett paket med blandade ugglor i julklapp. Bl. a. ett uggle-etui för valfria saker och ett shoppingblock med uggla på!
 

 


Julklapp #4

Till mor gjorde jag blompinnar av ståltråd och pärlor. De blev jättesöta, tycker jag! Jag varvade glaspärlor med en och annan pärlemor (också i glas) och en glasprisma i mitten högst upp. Formerna böjde jag på fri hand.
 

 


Julklapp #3

Faster fick en liten festväska i siden som jag broderat på masikn. Inspiration från boken fabric jewelery. Efter bilderna togs sydde jag fast ett axelband i guldigt snöre. Jag hade lite svårt att skiljas från den, men jag tröstar mig med att jag kan göra en till i lite gladare färger.

 

 


Tysta smällkarameller

Jag gjorde smällisar utan smäll till julbordet i julas. Det var ett fasligt samlande på tomma toarullar.Jag limmade på juliga papper på rullarna och klippte till en lagom kvadrat med flouricerande cellofan. Innehållet betod i en minismällis med visdomsord (hittade på ICA), paljetter (så värdparet skulle få jobba lite med dammsugaren) och lite julbilder. 

Sen använde jag perforeringskniven och skar mitt över callofanrektageln.

  

Lindade runt rulle med innehåll och knöt fina band. 

Klart!Julklapp #2

Min söta kusindotter fick ett kanzashihårband. Jag sydde in resår i ett satinband och limmade fast en kanzashiblomma.

Julklapp #1

I julas fick min fina kompis Nattis bl.a. hårspännen som jag gjort själv. Jag gjorde minikanzashis i siden med strassfjärilar i mitten som jag limmade på vanliga hårspännen.

 

 


RSS 2.0