Armband i färg

Bara ett inlägg till innan det är dags att tvinga mig själv att ge upp. Orättvist att jag måste jobba imorgon, just som jag är i ett kreativt stim.
 
Det blev lite fler armband på elastisk tråd. De här gången bröt jag av korsen med lite döskallar.
 
I don't feel like going to bed, I want to make more jewellery! To bad I have to go to work tomorrow. Oh, well. Patience is a virtue.
 
 
 
 

Kors i taket

Jag vet inte varför de senaste alstren bara har kors över allt. Men det är väl lite rock n' roll vibbar som orsakat den estetiken. Det ligger inga religiösa baktankar bakom följande smycken. De blev ju bara så snygga med kors!
 
The last 16 hours has resulted in more jewellery. All with crosses. Don't know why, it just happened. But they look so good!
 
Produkten av de senaste 16 timmarna:
 
Radbandsinspirerat halsband. Fösta "herr"-smycket! Eller mer unisex, kanske.
Glaspärlor och korset är nån slags syntet(tror jag)sten.
 
Glaspärlor på elastiska band med imiterad turkos-kors.
 
 
Armband av vita lädersnören med silverfärgade kors.
 
 
 

Armband i blått

Jag var tvungen att göra några armband till igår. Här är ett från pärlväven.
 
Made more bracelets yesterday.
 
 
 
 

Syfestivalen 2012

Åh! Idag har jag äntligen varit på Syfestivalen i Älvsjö! Både jobb och Thailand har satt stopp för det, det senaste året. Men nu äntligen fick jag slösa lite pengar på saker jag inte behöver!
 
Jag köpte smyckesdelar, tyg, band, papper och stämplar m.m. Lagom till att jag bestämde mig för att jag hade köpt nog hittade jag världens finaste tyg! Turkost med små vita rävar på. Det blev inköpt och sen var jag tvungen att gå hem innan jag hittade något mer "världens finaste".
 
I went to the yearly craft fair today and bought lots of new goodies. My favourite find was the turquoise fabric with little white foxes.
 
 
 
 
 

Smyckesverkstad

Jag hittade min pärlväv längst in i syskåpet för ett tag sen. Varpad och klar. Den har nog legat så i ungefär två år om jag inte minns fel. Jag kommer ihåg att jag sprang hela stan runt efter den för att hittade den i en förortsgalleria tillslut. Denna jakt till trots hamnade den alltså i längst in i syskåpet.
   Men jag måste få skylla lite på att jag hade tappat bort både varp och beskrivning och hittade dem igen för inte så länge sen.
 
För någon vecka sen använde jag väven för första gången. Då kom nästa problem: jag hade ju inga avslut som passade. Det är inte helt enkelt att hitta fästen/avslut som är bredare än 10mm.
   Tillslut hittade jag lillaparlan.se, och de hade allt jag någonsin behövde. (Grymt mysigt urval, prisvärt och supersnabb frakt = rekommenderas!) Hittade bandfästen på både 20- och 30mm. Råkade visst slinka ner lite annat trevligt i kundvagnen också...
 
I started to use my pearl loom two weeks ago and can't seem to be able to stop making jewellery! So last week the result of my new found love for this craft ended up in a pile of bracelets. Two of them made with the loom, the top one is braided, bottom one is made from suede strings and the one in the middle is on elastic string.
 
Resultatet blev en hög med armband:
 
 
 
Det första är flätat med glaspärlor, det andra är på 10-radig pärlväv, tredje på resårtråd med kinesisk kristall, imiterad turkos och hjärtlås, fjärde på 10-radig pärlväv och det sista är mockasnören med imiterad turkos.
Det var visst lite roligt.
Resultat: snöat-in-på-smycken-period.
 
 

Stash eater

Efter en del hamstring var jag tvungen att göra något åt det växande lagret med restgarner. Det blev en sjal. I "mormors"-stuk.
 
I made a "stash eater" scarf in rainbow colours. Turned out quite nice!
 
 
 

Tack, M, för namnet. "Stash eater" är perfekt!

Trekants-sjal i regnbågsfärger.

 

RSS 2.0