Multifilt

Jag köpte ett rutigt block att rita mönster i igår. Jag ritade ett också. Och sydde. Hela kvällen. Det blev ett delvis bandbetonat pyssel. Inte en enda grej köpte jag för detta! :D Men det går fortfarande inte att stänga bandlådan...


Första sidan i nya blocketTog ett kort på bandordningen så jag inte skulle glömma när det var dags att sy.Ena sidan är ett gulligt multifärgat tygAndra är mitt första(!) patchwork (helt utan
instruktioner som vanligt) i frotté och syntetpäls.Den ska väl förhoppningsvis hålla bebissyn och -känsel upptagna ett tag.
Dagens shopping

Idag på posten fick jag min fina fågelstuv (minerad vara) och så fick jag ett jättefint broderi med en av mina brittiska favvo-pysseltidningar. Det blev ett bevingat tema på shoppingen idag.

Välkommen till världen!

I onsdags, förra veckan, var jag och hälsade på Nattis nya bebis! Hon var så liten och söt! Hon fick sin present av mig också. En specialdesignad snuttis! Jag moddade mönstret på kaninfilten jag virkade förut. Längre öron, lite mer avlång och ett emblem på "magen".

Pysselacessoarer

Torsdag förra veckan kom lönen (muhahaha), så jag passade på att kolla in rean på stan. Hittade söta notisblock och ett halsband med en liten sax på Accessorize. Plockade upp senaste numret av Sew Hip på vägen till tunnelbanan. Mycket trevlig shoppingtur.

 


Mer akrylmålning

Midsommarafton släpade jag och moster ut målarsakerna på moroch fars (yttepyttelilla) balkong. Detta spektakel resulterade i mitt andra akryl-alster. Inte helt nöjd med utgången. Jag ser det som ännu ett steg i min lära-känna-period.


Utan blixt
Med blixt. Sanningen ligger någonstans mittemellan.
Pimpad 2.0

Pappasken jag klädde in tidigare fick en kompis! Jag limmade fast en av rosetterna som jag gjort tidigare.

 

 


Köpstopp

Sorgligt, men sant. Jag har nu samlat på mig så mycket (vilket verkar vara ett vanligt syndrom för pysslare) att jag var tvungen att införskaffa en extra möbel. Jag har nu köpstopp tills jag har pysslat mig igenom en del av mitt lager.

 

 

 

Samtligt är nu minerat område:
Knappar,
band,
bomullsstuvar,
knappnålar,
klistermärken,
glaspärlor,
garner,
filttyg
och finfina askar och burkar.

 


Nya kläder

Min bandsamling har växt ur sin fjärde låda. Den är som en eremitkräfta som aldrig slutar växa! Därför insåg jag att det är billigare att pyssla upp banden istället för att uppgradera lådan hela tiden.

 

Hittade en samling pappaskar i en låda. Lite stuvar och massa band.

 

 

 

 

Jag klädde in locket i tyg.

 

 

Sedan var det lådans tur.
Jag hade först tänkt att bara klä den i band,
men då kändes locket så himla malplacerat.

 

 

Jag vek in alla kanter, limmade, spände och limmade igen.

 

 

Tjoho! Klar! Bara det att det inte blev så himla mycket band som gick åt som jag tänkt.
Nej, alltså, det blir fler bandprojekt framöver. Målet är att åtminstone kunna stänga locket på den nuvarande bandlådan.Virkat halsband

Jag har inte hål i öronen, men kunde inte motstå dessa snäckskalshängen från Indiska. Jag gillar skramlet de gör, så ett nytt smycke fick det bli.

 

 
Jag virkade luftmaskor i ca 1m lång snodd, sedan fasta maskor runt, avslutade med 3 smygmaskor.Sedan demonterade jag örhängena och satte fast snäckskalen på det virkade halsbandet.


Små lätta steg...

Vad händer? Plöttsligt är alla gravida och ska få barn! Jag antar att jag är i en ålder nu när det börjar bli aktuellt. Så jag över mig helt enkelt på att göra saker till andras ungar, för än är det inte dags för mig.

Möstret kommer från Crafts Beautifuls virkningsbilaga i juninummret 2010.Söta små tofflor till liten tös.Rosetter med blomknappar.Kronprinsessbröllopsfika med guldkant

Tänkte bara visa en inblick i lite te och scones som avnjöts lagom till gärsternas intåg i kyrkan inför Vickans bröllop. Ganska sköna tepåsar från Designtorget.

Ganska enkla att göra själva. Bara rita, skriva ut, klippa och häfta fast på valig tepåse. (OBS! Funkar inte med bläckstråleskrivare. Det blir så giftigt te då!) Bäst är ju om man laminerar bilderna också.

Viktoria och Daniel, lillasyster Madeleine i bakgrunden.


Knapp-makeover

Jag har ett gäng tråkiga knappar i en burk märkt "fulknappar" i en låda. I Frida Ponténs bok Virka! finns en beskrivning på passande makeover. Man virkar bara en rundel, stoppar in lite vadd eller garnstumpar och syr fast på baksidan med sytråd.

Jag skulle nog sätta en bit filt på baksidan för att sedan kunna limma knappen någonstans, men gör man inte det går det ju bra att sy fast den.
Tråkiga knappar, virknål och garn.Virka rundel och sy fast.Ny knapp klar!
Färgmatchat

Jag hann till och med styra upp mina garner i helgen!


 


Grytlapp

Ja, det kanske är något man brukar börja med, och ja, jag har aldrig virkat mönster förut. (Men vad lätt det var! Bara att börja rita egna mönster!) Och ja... den ska vara fyrkantig! Mönstret kommer från boken Väldigt virkat av Erica Laurell.


 

Den väldigt rektangulära grytlappen!

Akrylpremiär

Var på ett av Haninges främsta lågprisvaruhus igår och snubblade över lite akrylfärg. Jag har ju fått för mig att jag ska skapa konst till sovrummet, så då får man väl börja öva. Det är ganska svårt, kom jag på. Men får jag kladda lite mer så...


Halvklar. Endast nöjd med bladet längst ner. Man ska sluta gegga i tid!


 

Klar!

 

 

Blomman blev ju fin. Man kan hålla för de fyra övre bladen med händerna!
OBS! Mitt första försök, ever!

 


Morsdagskort

Broderade på ett kort och nitade fast band till mors dag.
Jag gjorde hål i kortet efter en ritad mall.
Sedan fyllde jag i med broderitråd i två färger.
Så att det matchade bandets färger!

Rosig ninja

En kollega på jobbet fick se min lilla amigurumigris jag hade på min skärm. "Jag vill ha en rosa ninja!" utbrast han. Sen tjatade han i månader. Förra veckan fick han en. Han blev sjukt glad och nu står den som vaktpost hos honom med kaststjärna och allt.

Nu har chefen sett den och vill ha en fotbollsspelare. Kanske, om han är snäll...

RSS 2.0